META ÜLÉS: AKADÉMIAI KEZDEMÉNYEZÉSŰ KLINIKAI VIZSGÁLATOK

Kedves META Tagok és Érdeklődők!

Következő  META ülésünk témája: Lab-on-a-chip technológia a mesterséges megtermékenyítésben, az akadémiai kezdeményezésű klinikai vizsgálatok jelentősége és fejlesztési lehetősége Magyarországon

Időpont: 2018. február 28. (szerda), 18:00 – 20:00

Helyszín: ELTE Lágymányosi Campus; É0.89 – Jedlik Ányos terem // 1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A.

Előadó: Prof. Dr. Kovács L. Gábor, akadémikus, Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpont

Felkért hozzászóló: Prof. Dr. Kaló Zoltán, egyetemi tanár, Eötvös Loránd Tudományegyetem, Syreon Kutató Intézet

Moderátor: Dr. Zemplényi Antal


TÉMAFELVETÉS


A Szentágothai János Kutatóközpont kutatói egy új, saját fejlesztésű módszert dolgoztak ki, amellyel jelentősen javítható a mesterséges megtermékenyítés hatékonysága. A kutatás jó példája annak, hogy akadémiai indíttatású klinikai vizsgálat is lehet eredményes.

Miközben a gyógyszergyártók által finanszírozott humán klinikai vizsgálatok nagy számban futnak Magyarországon is, addig az akadémiai indíttatású klinikai vizsgálatok terén hazánk aktivitása jelentős elmaradásban van az EU más tagországaihoz képest.

A rendelkezésre álló tudásbázis és infrastrukturális kapacitás európai vérkeringésébe történő bekapcsolása érdekében alakult meg a HECRIN (Hungarian European Clinical Research Infrastructure Network), melynek célja, hogy hazánk testületileg és szervezetileg hatékonyabb módon vegyen részt az Európai Klinikai Kutatási Infrastruktúra Hálózatában (ECRIN). A HECRIN konzorciumot Kovács L. Gábor professzor képviseli.

Mindenkit szeretettel várunk!

Üdvözlettel,
a META elnöksége